Onze muziekvrienden

We zijn supertrots op onze Muziekvrienden die de Kindermuziekweek, vaak al meerdere jaren, een warm hart toedragen! 

Grote kans dus dat je ze tegenkomt bij kleine of grote Kindermuziekweek activiteiten. Hieronder vind je meer informatie over onze Muziekvrienden. 

Onze Muziekvrienden

Fernando Halman

DJ FunX

“Als Radio-DJ bij FunX ben ik al 15 jaar bezig om me in te zetten voor jong en nieuwe talent. Kinderen en muziek zijn een ontzettend vruchtbare combinatie en elk kind verdient een plek om zijn of haar muzikaal talent te kunnen ontplooien. Als ambassadeur van de Kindermuziekweek wil ik me daar extra hard voor maken!”

Floris Kortie

Presentator en programmeur

 “Muziek is één van de zaken die het leven de moeite waard maakt. Het helpt ons abstract te denken, emoties te voelen en intuïtief contact te maken. Heilzaam voor volwassenen, onmisbaar voor kinderen! Ik hoop dat alle jonge oren veel nieuws zullen horen tijdens de Kindermuziekweek!”

Dirk Scheele

Kinderpopster

 “Muziek ontroert, troost, inspireert, geeft kracht en plezier. En daarom vind ik het zo belangrijk”

Lavinia Meijer

Harpiste

“Een week waarin het jonge publiek extra wordt uitgenodigd om er op uit te trekken, op zoek naar bekende en onbekende muziek, wat een mooi initiatief! Nederland is rijk aan veel diverse muziek, onzichtbare kunst, prikkelend en verrijkend, zonder grenzen, voedzaam voor geest en lichaam! Kinderen, doen jullie deze week mee om de muziek in Nederland extra in het zonnetje te zetten?.”

Kim Spierenburg

Componiste, spreker, columniste en SLE ambassadeur

Door haar auto-immuunziektes: SLE, Sjogren en Coeliakie voelt violiste Kim Spierenburg altijd pijn en moeheid, maar met haar viool laat ze zien hoe ze haar dromen waarmaakt. “Ik vind dat je groot moet dromen. Ik voel die passie en daarom probeer ik het. De grootste beperking zit in je hoofd, vind ik, en niet in je aandoening. Als je denkt dat je iets niet kunt, dan gaat het ook niet lukken.” 

Remy van Kesteren

Harpist en componist

 “Ik kan me het leven niet voorstellen zonder muziek. Ieder kind zou de mogelijkheid moeten krijgen om live muziek te horen, te maken en te beleven. Als kind kreeg ik die kans, leerde ik de harp kennen en van muziek te houden. En als vriend van de Kindermuziekweek wil ik zoveel mogelijk kinderen ook de kans geven om betoverd te worden door muziek.”