Online sessies: componeren kun je leren!

In de knop

Datum en tijd

11 april 2021
Begintijd: 11:00

Locatie

Online evenement
Beschrijving

Groepsprogramma:

Op zondag 11 april kunnen alle kinderen die graag eens kennis willen maken met het zelf bedenken van muziek aansluiten in de eerste online workshop. Je hoeft nog helemaal geen muzikale ervaring te hebben dus je kunt ongeacht leeftijd of niveau geheel vrijblijvend aansluiten! De workshop duurt 45 tot 60 minuten en vindt plaats via Zoom.
In deze workshop wordt o.l.v. docenten Remy en Anne-Maartje een korte groepscompositie gemaakt d.m.v. aleatoriek – (een methode om met toeval muziek te maken!). Aan de hand van getallen of letters die de kinderen op dat moment om zich heen zien maken we een compositie voor fluit, viool en contrabas. Deze gezamenlijke compositie gaat ook echt gespeeld worden tijdens het concert op 18 april!
Na het maken van de gezamenlijke compositie zullen we demonstreren hoe de gratis muzieknotatiesoftware MuseScore werkt en hoe je daarin je eigen composities makkelijk kunt noteren. Dat betekent dat je na het meedoen aan dit groepsprogramma eigenlijk al het gereedschap in huis hebt om zelf echt te gaan componeren!
Maximaal aantal deelnemers voor de groepssessie is 32

Individueel programma:

In de middag tussen 13.00 en 17.00 is er de mogelijkheid je in te schrijven voor een 1-op-1 compositieles! Alle kinderen die weleens zelf muziek hebben bedacht of daar interesse in hebben mogen zich opgeven voor deze 1-op-1 zoom-les over compositie. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal deze les 15 of 20 minuten duren. In deze les denken en luisteren de docenten met je mee en natuurlijk kunnen ze je helpen met het noteren van je compositie.
Maximaal aantal deelnemers voor individuele lessen is 32.

deadline van aanmelden voor een (of meerdere) programma onderdelen is 5 april. Aanmelden kan door een email te sturen naar indeknop@gmail.com waarin je aangeeft welke workshop je wilt volgen.

 

Wil je dat je vriendjes of vriendinnetjes dit ook zien. Deel deze activiteit
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Overig
Dit is een
Gratis
evenement
Leeftijdscategorie:
6-12 jaar
Georganiseerd door: In de knop

Deze kinderen zijn al geweest