streamconcert Hellendaal online festival: Kindermuziekweek verbindt!

Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut

Datum en tijd

12 april 2021
Begintijd: 14:00

Locatie

Online evenement
Beschrijving

Stukken rondom 300- jarig jubileum van Rotterdamse componist, violist en vioolpedagoog Pieter Hellendaal in combinatie met diverse andere muziekstukjes en korte interviews.

Dag allemaal! Wat ontzettend leuk dat jullie kijken naar deze “online voorstelling” van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut”. Muziek is zooooo ontzettend belangrijk in het leven en vooral in tijden waarin de concertzalen en muziekscholen gesloten zijn kan thuis muziek maken juist een enorme troost bieden! Muziek verbindt elkaar en onze leerlingen hebben het afgelopen jaar door middel van enkele live optredens en vooral veel online filmpjes laten zien en horen wat ze allemaal ingestudeerd hebben!

Ook deze week zijn veel opnames zijn gemaakt, het aantal willen wij aan jullie laten zien en hore”Jong geleerd is oud gedaan” is een gezegde, dat zeker opgaat voor het bespelen van een muziekinstrument. Hoe eerder er begonnen wordt met het ontwikkelen van muzikale vaardigheden, des te hoger is het niveau dat kan worden bereikt. Jonge kinderen zijn veel flexibeler in het leren dan ouderen.

Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut is een muziekopleiding, die zich speciaal richt op jeugdige violisten, altviolisten, cellisten en contrabassi. Het instituut kent gemiddeld zo’n 150 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar.

In het komende uur maken jullie kennis met allerlei leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut, die allemaal een korte vraag zullen beantwoorden en die jullie daarna in actie kunnen zien!

Door de gedegen opleiding en de verantwoorde begeleiding is er alle ruimte voor ontplooiing van hun talenten en blijft het plezier in het maken van muziek bewaard. Deze aanpak is voor Nederland uniek.

Talent verdient het om ontdekt te worden!  Dit geldt voor alle kinderen, die de wens hebben om professioneel gecoacht en opgeleid te worden in hun muzikale ontwikkeling.

Er zullen solisten optreden met en zonder piano, Young Talent Orchestra (YTO), o.l.v Mikhail Zemtsov, een aantal Psalmen van P.Hellendaal in een instrumentaal uitvoering.

Wil je dat je vriendjes of vriendinnetjes dit ook zien. Deel deze activiteit
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Overig
Dit is een
Gratis
evenement
Leeftijdscategorie:
Alle leeftijden

Deze kinderen zijn al geweest