Geen geld voor muziekles? Het Jeugdfonds helpt!

Viool, keyboard, drummen of blazen: muziek maken is leuk, bijzonder en ook nog ‘s goed voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Op muziekles leren kinderen luisteren, zich concentreren en maken kennis met allerlei muziekstijlen. En natuurlijk het allergaafste: samen spelen in een orkest of band!

Jammer genoeg kunnen niet alle kinderen naar muziekles. Maar liefst 1 op de 11 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 á 3 kinderen per klas. Er is thuis simpelweg geen geld om de muzieklessen en een instrument te betalen. Vanwege de coronacrisis groeit het aantal gezinnen met geldzorgen. Daardoor moeten ook veel kinderen die wel muziekles hadden, nu van les af. Zijn kinderen tijdens de Kindermuziekweek enthousiast geworden maar is er thuis geen geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt dat alle kinderen (weer) mee moeten kunnen doen. Zij betalen de lessen / de contributie en de huur van een instrument als de ouders het niet (meer) kunnen betalen.

Hoe werkt het?
Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door intermediairs: bijvoorbeeld de leerkracht of Intern Begeleider op school, iemand van het wijkteam, jeugdzorg of schuldhulpverlening. Vaak kennen zij het gezin al waardoor er geen hele papierwinkel aan te pas hoeft te komen. De aanvraag kan snel en eenvoudig online gedaan worden.

Instrument
Om muziek te maken, is er natuurlijk een instrument nodig. Geen probleem! Bij de aanvraag geeft de intermediair door welk instrument er nodig is. Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – te veel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Al op muziekles en is er een ander of beter instrument nodig? Dat kan ook! Het Instrumentendepot Leerorkest zorgt ervoor dat het instrument bij het gezin of op de muziekschool afgeleverd wordt.

Ken jij een kind dat graag op muziekles wil maar is er thuis geen geld? Laat weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen!

Meer weten? Ga naar https://jeugdfondssportencultuur.nl/muziekles/

Bekijk meer nieuws

Word jij onze nieuwe projectleider?

Wij zoeken per 1 september een freelance projectleider (M/V/X) om samen met het actieve bestuur, de marketingcommunicatiespecialist en diverse partners uit de muzieksector de jaarlijkse

Lees meer